A gessamí

Quan jo era petita es varen posar de moda tot tipus de targetes, postals, pòsters i banderoles amb els trets fonamentals dels signes del zodíac. Als del meu signe hi deia sempre, sense excepció, que el meu perfum era el gessamí. Jo, per suposat, no ho vaig dubtar ni qüestionar en cap moment, i cada vegada que veia una botiga o una parada a alguna fira en que venien perfums de flors, demanava que em deixassin olorar el de gessamí. El botiguer amarava amb el perfum un trocet de cartró d’un color viu i jo marxava olorant-lo pel carrer fins saturar el meu olfacte. No m’agradava gens aquella olor, dolça i embafadora, i pensava que jo devia ser una excepció entre tots els Peixos del món. Estava convençuda que el gessamí era el meu perfum, i que era el meu nas el que estava equivocat. També vaig arribar a pensar que el meu ascendent era tan predominant que feia que just en això jo no fos una Peixos pura. Fins i tot recordo haver comprat alguna vegada un potet d’aquell perfum que jo no era capaç de valorar. En altres moments m’hagués agradat ser Cranc perquè el meu perfum fos la flor del taronger.

[@more@]

Ahir a la nit, però, quan tornava cap a casa, passant pel costat d’un jardí, vaig notar lleument una olor de gessamí que em va reconciliar amb els astres i amb la nina que vaig ser. Després de molts anys a la fi el meu nas de peix estimava aquella olor que s’escampava pel carrer i que a petites dosis m’arribava, ara no concentrada ni ficada en un potet amb alcohol. Èxtasi zodiacal.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 comentaris a l'entrada: A gessamí

 1. dan diu:

  Els excessos mai son bons. I en les olors menys!

 2. aladern diu:

  i és que el que el teu nasset volia era una flor natural, i no un flascó de perfum fet amb ves a saber què.

 3. Són, Dan i Aladern, les dues reflexions que em vaig fer a mi mateixa ahir en olorar-lo.

 4. nimue diu:

  jo també sóc peixos i el meu perfum sempre és de gessamí… fins i tot abans de saber tot això dels astres.

 5. Spock diu:

  I, a més, el perfum de Jesamí transportat per una brisa suau té, almenys en mi, una estranya i pertorbadora virtut evocadora… I això que no sóc peix! 🙂

 6. Se trata de un excelente article.Thank usted para compartir!@

Els comentaris estan tancats.